Home
Sitemap
Print
Links
 
 
 
Members
 
Augustus 2014
November 2014
Januari 2015
April 2015
Juni 2015
Edito
Overzicht huidige en toekomstige schenkingsrechten in Vlaanderen
Activering van het slapend patrimonium in Vlaanderen
Concrete Day 2015
Volg ons op LinkedIn
De nieuwe website “ huis houtskeletbouw “ van de FABA
Driejaarlijks Congres 2015
Charter der Woningbouwers bestaat 25 jaar
Het bevolkingsaantal en het aantal gezinnen blijven de volgende tientallen jaren stijgen !
Onderzoek naar opleidings- en aanwervingsbehoefte gemechaniseerde beroepen
Onderzoek contractvoorwaarden van grote opdrachtgevers uit de privésector
Een nieuwe Voorzitter voor de FABA
KMI-tabellen april 2015
Het nieuwe Ruwbouw & Algemene Aanneming tijdschrift is beschikbaar!
Gratis sessies over 2D- en 3D-machinebesturing voor uw bedrijf
Oktober 2015
Februari 2016
Oktober 2016
April 2017
 
Een nieuwe Voorzitter voor de FABA

Het Federaal Comité van de Federatie van Algemene Bouwaannemers (FABA) heeft Christophe Maes, gedelegeerd bestuurder van Messiaen nv, verkozen tot voorzitter. Het Federaal Comité fungeert als algemene vergadering van de FABA. De FABA maakt deel uit van de Confederatie Bouw en overkoepelt ongeveer 5.000 algemene bouwaannemers over het hele land.  
 
De Federatie van Algemene Bouwaannemers (FABA), een koninklijke vereniging opgericht in 1881, groepeert 17 lokale verenigingen en telt onder haar leden zowel  eenmanszaken als internationale groepen. Alleen al in de ruwbouw, de burgerlijke bouwkunde en andere gespecialiseerde activiteiten zijn ongeveer 123.000 mensen tewerkgesteld. Door hun coördinerende rol leveren de algemene aannemers een belangrijke bijdrage tot de totale omzet in de bouw die in 2014 ongeveer 57 miljard euro bedroeg.
 
Het Federaal Comité van de FABA heeft zopas Christophe Maes verkozen tot voorzitter. Hij is Bachelor in de Bouwkunde en Economie, is 54 jaar oud en staat aan het hoofd van Messiaen, een onderneming die gespecialiseerd is in het bouwtechnisch onderhoud van gebouwen. Deze onderneming zag het daglicht in de schoot van de Groep Maes en is sedert 2006 een autonoom bedrijf. In 2012 heeft Christophe Maes er de autonome leiding van over genomen.
 
In zijn inauguratierede heeft de nieuwe voorzitter van de FABA de aannemers opgeroepen om zich toekomstgericht op te stellen. Christophe Maes: “Wij worden geconfronteerd met ongeziene wijzigingen in de sector: energiebeleid, daling van de openbare investeringen en van de fiscale steunmaatregelen inzake huisvesting, toegenomen concurrentie vanuit het buitenland… De aannemers moeten zich aanpassen in een moeilijke context.” De nieuwe voorzitter herinnerde er ook aan dat hij ten dienste zal staan van alle aannemers van de FABA: “Grote of kleine, ik zal er staan om bruggen te bouwen tussen deze verschillende mensen en de organisaties.”
 
Op 19 juni organiseert de FABA haar driejaarlijks congres. Dit congres gaat dieper in op de toekomstige rol van de algemene aannemer. Christophe Maes: ‘Mijn voorganger, Benoît Marcin, heeft dit congres voorbereid. De besluiten zullen van fundamenteel belang zijn voor de toekomst van de sector en de grote lijnen van mij driejarenmandaat bepalen”.
 
Contact: Patrice Dresse
Algemeen directeur
tel : 32 2 511 65 95

Print
 
      Disclaimer